Opleiding Epiphora Methode

Epiphora Methode
Coach Opleiding

Verkrijg de officiële Epiphora Methode Coach certificering in een combinatie van online en offline aangeboden modules.

“Samen verder in de zoektocht naar onverklaard uitblijvend herstel”

Instructeurs:
Hans Timmerman en Steven Zwerink.
Zij worden ondersteund door gecertificeerde Epiphora Methode opleiders.

Opzet:
8 modules
4 fysieke lesdagen
Kosten: € 1745,- (excl. BTW)

Volgende startdatum:
1 oktober 2022

De opleiding tot
Epiphora Methode Coach

Leer in een inspireerde mix van blended learning alles over de Epiphora Methode. Dit betekent dat je online en offline geschoold wordt in verschillende onderwerpen. Je kunt direct beginnen met de online modules en dan op het moment dat jou past instromen in de praktijkdagen. Deze worden meerdere keren per jaar georganiseerd. 

Na succesvolle afronding van deze opleiding is de deelnemer in staat om zelfstandig, of in een complementerend team, de Epiphora Methode over te brengen op cliënten en herstelprocessen te begeleiden. Hierdoor is de therapeut in staat om cliënten met complexe stagnatieklachten zoals FMS, ME/CVS, aura migraine, long Covid, Post Commotioneel Syndroom, Whiplash Syndroom, Brainfog, Syndroom van Tietze en PDS te behandelen en te begeleiden met de eenvoudige en zeer effectieve inzichten van de Epiphora Methode.

Toelatingsvoorwaarden
Paramedische opleiding, artsenopleiding, natuurgeneeskunde, verpleegkunde, psychotherapie of andere relevante opleiding die de basis is en blijft van de professionele activiteiten. Wil je graag deelnemen maar twijfel je of je geschikt bent? Mail ons dan even. Epiphora Methode is altijd complementair.

Met het volgen van deze applicatiecursus ben je in staat om de Epiphora Methode toe te voegen aan de al bestaande eigen werkwijze. Dagelijkse zelfbeoefening is een vast onderdeel van de opleiding, waarbij de zelfervaring van proceswerk een basis is voor begeleidingen in de eigen praktijk.

Leer alle ins en outs van de Epiphora Methode

Hans en Steven hebben samen meer dan 20 jaar ervaring in de Epiphora Methode,
ademwerk en trainen en coachen.

Epiphora Methode kent elementen uit haptonomie, fysio/manuele therapie, ademfysiologie en transpersoonlijke psychologie. De methode is al ruim tien jaar in ontwikkeling en er is al veel succes
mee geboekt.

Video afspelen

Wat leer je?


De Epiphora Methode is een zelfgenezingsmethode die door middel van ademhaling en bepaalde houding / bewegingen een tekort aan bloedaanvoer in alle delen van de hersenen opheft. Hiermee kan je zelf je autonome zenuwstelsel positief beïnvloeden, met als gevolg het beëindigen van langdurige blokkades en verkrampingen in de bloedvaten in het hele lichaam. Die verkrampingen zijn vaak het gevolg van te lang in de alarmstand te staan, in constante staat van stress en alertheid, zonder dat je lichaam daar iets mee kan. Dat is velen wel bekend.

Je past de Epiphora Methode toe meteen na het wakker worden en vlak voor het slapen gaan, en eventueel nog tijdens een adembreak overdag.

Na afronding van deze training heb je kennisgenomen van onder andere:

Theorie:

 • Vegetatieve principes: fysiek, vegetatief, transpersoonlijk en energetisch inzicht
 • Indicaties/contra-indicaties PTT, medische aspecten
 • Het Vegetatieve Spel van vasoconstrictie en vasodilatatie
 • Ademtechnieken all over the world, verschillen en overeenkomsten
 • Perinatale matrices, rebirthing inzichten
 • Inzicht in het verschil tussen, én de samenhang tussen HMS, FMS, ME/CVS, Occipitale Hoofdpijn, Whiplash, post commotioneel syndroom en AURA-Migraine
 • Arteria Vertebralis Insufficiëntie, Arterial Flow
 • De Cirkel van Willis, anomalieën
 • De Thalamus in de sleutelfunctie, Sensitisatie
 • Hyperventilatie Syndroom
 • Transformatie ademen/Holotropic Experience
 • HMS, FMS, CVS, PDS, depressie, PPEA
 • Reumatologie en PersonalTuning Therapie
 • Psychologie: indicaties en contra-indicaties
 • Procesbegeleiding 

 Praktijk:

 • Fysiek onderzoek: houding, voeten en gewrichten, bekken, wervelkolom
 • 10 basis-oefeningen ochtendritueel
 • Adementechniek en opstaan ochtendritueel
 • Avond/nacht beoefening
 • Adempauze
 • Transformatie ademen

Procesbegeleiding:

 • Begeleiding van het Transpersonale herstelproces
 • Begeleiding fysiek herstelproces

Na afsluiting van deze opleiding ben je in staat om de Epiphora Methode in te zetten binnen je vakgebied. Voor applicatie binnen je eigen vakgebied is aandacht tijdens de modules. Niet (para-)medici hebben een fysiotherapeut in de nabije omgeving voor eventuele noodzakelijke screening en/of behandeling.

BELANGRIJK: Certificering vindt pas plaats na het succesvol afronden van zowel een theorie- als een praktijkexamen.
Voor beide zijn voldoende herkansingsmogelijkheden.

Opzet van de opleiding

De opleiding is een combinatie van on- en offline modules. De training start online op 1 september en de fysieke trainingen vinden een paar weken later plaats. Deze fysieke trainingen zijn onderverdeeld in twee groepen. We vragen je om expliciet bij je aanmelding aan te geven welke groep met bijbehorende training- en certificeringsdatum je voorkeur heeft. We doen ons best om deze te honoreren. Maar kunnen dit niet garanderen. Met de data van de certificering kan indien noodzakelijk geschoven worden.

0
Fysieke trainingsdagen
0
Modules
0
Gelijkgestemden
0
Unieke locatie

4 FYSIEKE TRAININGSDAGEN

We dompelen je drie dagen onder in de methode, de theorie en de praktijk. Een combinatie van beoefenen, instrueren, bestuderen en ervaren. Gevolgd door een fysieke dag voor de examinering en certificering. 

Opleidingsdata start oktober: 
26, 27, 28 oktober
29 november (certificering)

8 MODULES

In een inspirerende mix van online en offline leren, reiken we je alles aan wat je nodig hebt: 
het ontstaan van de methode, kennis van ademfysiologie (chemie, neurologie, anatomie) en diverse coachingstechnieken om succesvol aan de slag te gaan.

25 GELIJKGESTEMDEN

Er is niks mooier dan met gelijkgestemden samen leren om die enorme groep van mensen met onverklaard uitblijvend herstel een beetje kleiner te maken. Behandeling voor behandeling. Vanuit deze energie bouwen we een community die blijft groeien en ontwikkelen. 

1 UNIEKE LOCATIE

De opleidingsdagen vinden plaats in Het Rusttheater (link) in Reutum (kaart). Een unieke plaats waar de energie, ruimtes, lunch en natuur de perfecte plek zijn voor deze opleiding. Er zijn diverse opties voor overnachting op en vlakbij de locatie. 

WIE ZIJN HANS EN STEVEN?

De grondlegger van de methode

Hans Timmerman

De Epiphora methode is sinds 2010 ontwikkeld door Hans Timmerman. Van origine fysiotherapeut en haptonoom. 

Hij ontdekte dat een slechte doorbloeding van je brein ervoor kan zorgen dat je niet meer volledig herstelt van bijvoorbeeld een whiplash, een hersenschudding, ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) of burn-out. Of jarenlang migraine, vermoeidheid en concentratieproblemen (brain fog).

Met de door Hans ontwikkelde Epiphora Methode breng je zelf de doorbloeding van je brein weer op orde. Hans heeft in de afgelopen jaren al meer dan 15.000 behandelingen gegeven en zijn cliënten doen deze eenvoudige oefeningen dagelijks zelf thuis. Intussen is het aantal Epiphora coaches in Nederland groeiende.

Hans is inmiddels gepensioneerd, maar nog steeds erg actief met deze zorgvuldig ontwikkelde methode. Zijn missie is om de Epiphora Methode meer bekendheid te geven, zodat we zoveel als mogelijk mensen kunnen helpen met de methode. Daarnaast is hij een boek aan het schrijven over de methode. 

ademfysioloog & epiphora opleider

Steven Zwerink

Tijdens een trainingsrit op zijn racefiets in 2018 in Mexico werd Steven van achter aangereden. Een zware hersenschudding en whiplash waren het gevolg. Hij had problemen met zijn geheugen, slapen, concentratie en zelfs andere talen spreken lukte niet meer. Hij had allerlei onverklaarbare klachten en in het medische circuit kon niemand hem echt helpen.

Tot dat hij van Hans leerde kennen. Met een paar simpele oefeningen startte zijn interne harde schijf weer op, hij wist niet wat hij meemaakte! Wat een winst en vooruitgang boekte hij ineens, en dat alleen door anders ademhalen? Hij kon het bijna niet geloven. Sindsdien is hij de wondere wereld van ademhalen gedoken en sinds 2020 is Ademwinst een feit. Zijn pad heeft hem geleid langs bekende ademmethodes zoals Wim Hof, Buteyko, Holotropic en Pranayama en minder bekende oefeningen en theorieën. Ondertussen zijn deze oefeningen onderdeel van zijn dagelijks leven. Tijdens de opleiding legt hij uit waarom hij dat gekke stukje tape draagt;)

De Epiphora methode heeft hem letterlijk niet meer losgelaten en hij is ondertussen instructeur van de methode. Hij helpt mensen die onverklaard uitblijvend herstel ervaren om de bloedcirculatie in het brein weer (beter) op gang te brengen in een 1-op-1 sessies en workshops. Daarnaast is hij met Hans verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de methode. 

Schrijf je in voor de opleiding tot Epiphora Methode Coach

Let op: de betaling is in twee termijnen. Je rekent dus nu 50% af en voor de start van de opleiding de overige 50%. 

Veel gestelde vragen

Dat kan. Echter wel onder voorwaarde dat je het theoretische en praktische eindexamen goed afrond. Mail je vragen hierover naar sabine@epiphoramethode.nl 

Overnachting kun je zelf regelen. Er zijn fijne plekken bij Het Rusttheater maar ook in de nabije omgeving zijn er voldoende mogelijkheden zoals:

Tijden
De dagen zien er in grote lijnen als volgt uit (onder voorbehoud):

09.30 Ontvangst

10.00 – 12.45 Training deel I
12.45 – 13.30 Lunch (inbegrepen)
13.30 – 17.00 Training deel II
17.30 Einde

Let op: Op dag 2 is er een avondprogramma en op de derde dag zullen we tegen 16.00 uur eindigen. 

Certificering & Community:
Na afloop van de opleiding ontvang je het ‘Level 1 Epiphora Methode Coaching Certificaat’ en ben je automatisch een jaar lid van de Epiphora Methode Community. In deze levendige community delen we ervaringen en bouwen we verder aan de methode. Dit certificaat kan jaarlijks worden vernieuwd en kost € 599,-. Als lid van de community kun je onder andere rekenen op:

 • vrijblijvende trainingsavonden
 • promotiemateriaal
 • updates van de methode
 • het delen van kennis
 • vermelding op de Epiphora Methode website
 • promotie van trainingen & workshops
 • hulp bij het verkopen van de workshops
 • deelname aan het jaarlijkse Epihora Methode Seminar
 • toegang tot de online academie